Venturis logo inverted

Trenger du råd eller hjelp?

FAQ (Ofte stilte spørsmål)

Velkommen til vår FAQ. Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene om digital markedsføring, Google Ads, sosiale medier, søkemotoroptimalisering (SEO), nettsider, digital strategi og mye annet. Vår målsetning er å gi deg innsiktsfulle og nyttige svar, og du kan alltid kontakte oss om du ikke finner svar på det du lurer på.

Digital markedsføring omfatter alle markedsføringstiltak som bruker elektroniske enheter (for eksempel en datamaskin, et nettbrett eller en mobiltelefon), eller internett. Dette inkluderer blant annet markedsføringsaktiviteter gjennom digitale kanaler som søkemotorer, sosiale medier, e-post, og andre nettsider.

Google Analytics (nå kalt GA4) er et verktøy for webanalyse som brukes for å spore og rapportere nettsidetrafikk. Det hjelper bedrifter å forstå brukeratferd, analysere trender og måle effektiviteten av markedsføringskampanjer.

Google Merchant Center lar e-handelsbedrifter laste opp og vedlikeholde butikk- og produktdata i Google. Dette gjør produktene dine synlige i Google Shopping, noe som kan øke salget.

Google Search Console er et verktøy som hjelper deg med å overvåke og vedlikeholde nettstedets tilstedeværelse i Googles søkeresultater. Det gir innsikt i indekseringsstatus, søkeresultatytelse og nettstedets helse.

Kort fortalt kan Google Ads (tidligere Google AdWords) øke synligheten til din bedrift i Google-søk, tiltrekke flere besøkende til nettsiden din, og generere flere salg eller henvendelser ved å målrette annonser mot bestemte søkeord relatert til din virksomhet.

Søkemotoroptimalisering (SEO), er prosessen med å optimalisere en nettside for å få høyere rangering i søkemotorene sine resultatsider. Dette innebærer blant annet forbedring av teknisk oppsett, innholdskvalitet og nettsidens autoritet.

Google Bedriftprofil (tidligere Google My Business) er et verktøy for bedrifter til å styre sin online tilstedeværelse på Google, inkludert Søk og Maps. Sett opp ved å registrere din bedrifts informasjon, legg til detaljer som åpningstider og bilder, og hold informasjonen oppdatert for å forbedre lokal SEO.

Sosiale medier tillater bedrifter å engasjere seg direkte med sitt publikum, bygge merkevarebevissthet, og drive trafikk til sin nettside. Sosiale medier er er også etter hvert blitt en effektiv kanal for kundeservice og direkte kommunikasjon.

Valget av plattformer avhenger av din målgruppe og type virksomhet. Plattformer som Facebook (ofte i fokus for B2C bedrifter), Instagram, LinkedIn (ofte i fokus for B2b bedrifter), og Twitter er populære, men dine valg bør være basert på hvor dine kunder er mest aktive.

Suksess måles gjennom nøkkelindikatorer (KPIer) som for eksempel trafikk til nettsiden, konverteringsrater, engasjement på sosiale medier, og ROI (Return On Investment)/ROAS (Return On Ad Spend). Disse indikatorene tilpasses etter kundens spesifikke mål og ambisjoner.

En digital strategi er en plan for hvordan en organisasjon eller bedrift vil bruke digitale verktøy og kanaler for å oppnå sine forretningsmål. Dette inkluderer planer for sosiale medier, innholdsmarkedsføring, SEO, SEM, CRO, e-postmarkedsføring og mye mer.

Nøkkelord selekteres basert på erfaringsdata og forskning rundt hva målgruppen søker etter, relevans for virksomheten, søkevolum og konkurranse. Verktøy som Google Keyword Planner og SEMrush brukes ofte i denne prosessen.

Bygging av nettsider involverer planlegging av blant annet utforming og design, innholdsproduksjon, søkemotor-optimalisering, og teknisk utvikling. Vi fokuserer på brukervennlighet, hastighet, sikkerhet og responsivitet (at nettsiden fungerer på ulike elektroniske enheter).

Organisk søk refererer til gratis rangeringer (søkeresultat) i søkemotorer basert på hvordan søkemotoren sine algoritmer vurderer relevans og kvalitet, mens betalt søk betyr at man betaler for å få en fremtredende plassering i søkemotorresultatene.

For å forbedre synlighet på sosiale medier, bør dere fokusere på kvalitetsinnhold, aktiv deltakelse med følgere, bruk av relevante hashtags, og regelmessige oppdateringer. Betalt annonsering kan også øke rekkevidde.

Betalt annonsering på nett inkluderer kjøp av reklameplass på digitale plattformer som søkemotorer, sosiale medier og andre nettsteder. Dette kan være i form av tekstbaserte annonser, bannerannonser, videoannonser og mer.

Innholdsmarkedsføring er en strategi som fokuserer på å skape og distribuere verdifullt, relevant og konsistent innhold for å tiltrekke og beholde en tydelig definert målgruppe – og til slutt drive lønnsom kundeaksjon.

En mobiltilpasset nettside forbedrer brukeropplevelsen for de som besøker nettsiden på mobile enheter, noe som er viktig ettersom stadig flere bruker mobiler for internettbruk. Dette kan også påvirke SEO positivt.

Konverteringsoptimalisering (CRO) innebærer å forbedre nettsiden og markedsføringsstrategiene for å øke antallet besøkende som utfører ønskede handlinger, som å kjøpe et produkt eller melde seg på et nyhetsbrev.

ROI kan måles ved å sammenligne kostnaden for dine digitale markedsføringsaktiviteter med inntektene de genererer. Dette krever sporing av konverteringer og inntekter tilbake til spesifikke kampanjer eller aktiviteter.

Influencer marketing innebærer samarbeid med innflytelsesrike personer på sosiale medier for å markedsføre produkter eller tjenester. Dette kan øke merkevarebevissthet og nå ut til nye målgrupper gjennom personens følgerskare.

Velg influencere som har en følgerskare som matcher din målgruppe, og som deler verdier og image som er forenelig med ditt merke. Autentisitet og engasjementnivå hos influenceren er også viktige faktorer.

Suksess i influencer marketing kan spores gjennom engasjementsrater, trafikk til nettstedet fra influencerens innhold, konverteringsrater, og eventuelt økt merkevarebevissthet målt gjennom undersøkelser eller sosiale lytteverktøy.