Søkemotoroptimalisering av sosiale medier

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, går ut på å øke synligheten og rangere høyere i søkemotorresultatene. Sosiale medier er en viktig del av det som kalles «off-page SEO-arbeid,» fordi de kan hjelpe til med å øke synligheten og engasjementet til nettsiden din.

Når noen klikker på en link fra sosiale medier og går til nettstedet ditt, gir dette signaler til søkemotorer om at nettstedet ditt er relevant og verdifullt. Når du deler innhold fra nettstedet ditt på sosiale medier, kan det bidra til å øke trafikken og gi deg flere lenker tilbake til nettstedet ditt. Dette kan igjen bidra til å øke nettsidens autoritet og rangering i søkemotorene.

I dette innlegget vil jeg fokusere på LinkedIn, Facebook og Instagram. For å skape maksimalt engasjement på sosiale medier, er det viktig å forstå hva slags innhold som fungerer best på hver plattform, og hvilken platform som er riktig for deg og akkurat din bedrift.

 • På LinkedIn, er bedriftsnyheter, bransjenyheter og ytringsinnlegg noen av de mest populære formene for innhold.
 • På Facebook fungerer bilder og videoer, konkurranser og kampanjer, spørsmål og meningsmålinger og inspirerende sitater bra.
 • På Instagram fungerer visuelt tiltalende bilder og videoer, stories, hashtags og influencersamarbeid bra for å skape engasjement.

Ved å bruke riktig type innhold på hver plattform, kan du øke synligheten din i søkemotorresultater og tiltrekke deg flere potensielle kunder til bedriften din.

Søkemotoroptimalisering av LinkedIn

Foto av en gruppe yngre forretningsfolk som knytter kontakt.

LinkedIn er en av de mest populære plattformene for forretningsnettverk og kan være en viktig kilde til trafikk og leads for bedriften din.

Optimaliser bedriftssiden din på LinkedIn

For å forbedre synligheten av bedriftssiden din på LinkedIn, bør du optimalisere siden med relevante søkeord og informasjon om bedriften din. Dette inkluderer bedriftens navn, logo, beskrivelse og lenke til nettstedet ditt. Bruk relevante søkeord i beskrivelsen av bedriften din for å gjøre det enklere for folk å finne deg når de søker etter relevante tjenester eller produkter.

Inviter ansatte til å koble seg til bedriften

For å øke synligheten og engasjementet på bedriftssiden din på LinkedIn, kan du invitere ansatte til å koble seg til siden. Dette vil gi bedriften din mer synlighet og gjøre det enklere for potensielle kunder å finne deg på plattformen. Når ansatte knytter seg til bedriftssiden din, kan du også øke synligheten og engasjementet på innholdet ditt ved å oppfordre dem til å dele relevant innhold og engasjere seg med følgere og potensielle kunder. Det er viktig å få frem at dette er frivillig, og respektere ansattes personvern.

Publiser artikler på LinkedIn Publishing Platform

LinkedIn har sin egen publiseringsplattform som gir deg muligheten til å publisere artikler om bedriften din og din bransje. Dette er en flott måte å forbedre synligheten din i søkemotorresultater og gi verdifull informasjon til følgerne dine.

Engasjer deg med følgerne dine

For å øke engasjementet på innholdet ditt og forbedre synligheten din i søkemotorresultater, bør du kommunisere med følgerne dine ved å besvare kommentarer og spørsmål. Dette vil hjelpe til med å bygge tillit og lojalitet med følgerne dine og skape flere lenker til nettstedet ditt.

Hva slags innhold engasjerer på LinkedIn?

LinkedIn er en plattform for forretningsnettverk, og brukerne forventer å se innhold som er relevant for deres arbeid og bransjen deres. Her er noen typer innhold som kan skape engasjement på LinkedIn:

 1. Bedriftsnyheter: Del nyheter om bedriften din, som lanseringer av produkter eller tjenester, nyansettelser eller viktige hendelser. Dette kan hjelpe deg med å bygge merkevarebevissthet og skape tillit hos dine følgere.
 2. Bransjenyheter: Del nyheter om bransjen din og kommenter hva du synes om dem. Dette vil vise at du er en ekspert innen din bransje og at du er engasjert i hva som skjer.
 3. Ytringsinnlegg: Skriv artikler eller ytringsinnlegg om temaer som er relevante for bedriften din og bransjen din. Dette vil gi deg muligheten til å vise frem din ekspertise og tanker om temaer som er viktige for din bedrift.
 4. Inspirerende sitater: Del inspirerende sitater fra ledere eller andre kjente personer som er relevante for din bransje. Dette kan bidra til å øke engasjementet ditt og gi følgerne dine noe å tenke på.

Delta i LinkedIn-grupper

Bli med i relevante LinkedIn-grupper og delta i diskusjoner for å koble deg til andre fagpersoner i din bransje. Dette kan hjelpe deg med å etablere deg som ekspert på feltet ditt og bygge relasjoner med andre fagpersoner.

Tilpass innholdet når du vil knytte kontakt

Når du sender tilkoblingsforespørsler, tilpass dem ved å legge til en personlig melding som viser hvorfor du vil koble deg til. Særlig når det er nye kontakter og personer du ikke har jevnlig kontakt med. Dette kan øke sjansene dine for å bli akseptert og bygge et verdifullt nettverk på LinkedIn.

Søkemotoroptimalisering av Facebook

Facebook er en av de mest populære sosiale mediene og en super plattform for å bygge merkevarebevissthet og tiltrekke seg nye kunder.

Optimaliser bedriftssiden din på Facebook

For å forbedre synligheten av bedriftssiden din på Facebook, bør du optimalisere siden med relevante søkeord og informasjon om bedriften din. Dette inkluderer bedriftens navn, logo, beskrivelse og lenke til nettstedet ditt.

Hva slags innhold engasjerer på Facebook?

Facebook er en av de mest populære sosiale mediene, og gir deg muligheten til å nå ut til en stor gruppe av potensielle kunder. Her er noen typer innhold som kan skape engasjement på Facebook:

 1. Bilder og videoer: Del bilder og videoer som er relevante for bedriften din og bransjen din. Dette kan inkludere bilder av produkter eller tjenester du tilbyr, eller videoer som viser hvordan produktene eller tjenestene fungerer.
 2. Konkurranser og kampanjer: Hold konkurranser eller kampanjer på Facebook for å tiltrekke deg følgere og øke engasjementet ditt. Dette kan inkludere å be følgere om å dele eller kommentere innholdet ditt for å være med i konkurransen.
 3. Spørsmål og meningsmålinger: Still spørsmål eller hold meningsmålinger på Facebook for å få følgerne dine til å engasjere seg med innholdet ditt. Dette kan gi deg verdifull innsikt i hva følgerne dine er interessert i, og hva som fungerer best for din bedrift.
 4. Inspirerende sitater: Del inspirerende sitater fra ledere eller andre kjente personer som er relevante for din bransje. Dette kan bidra til å øke engasjementet ditt og gi følgerne dine noe å tenke på.

Bruk relevante emneknagger (#hashtags)

For å gjøre det enklere for brukere å finne innholdet ditt, bør du bruke relevante emneknagger i innleggene dine. Dette vil hjelpe til med å øke synligheten din i søkemotorresultater.

Bruk tilpassede målgrupper

Bruk tilpassede målgrupper på Facebook for å målrette spesifikke grupper med mennesker med annonsene dine. Dette kan hjelpe deg med å nå ut til riktig målgruppe og forbedre avkastningen på investeringen (ROI) for annonsekampanjene dine.

Engasjer deg med kommentarer

Svar på kommentarer på postene dine for å vise at du setter pris på meningene og er interessert i hva følgerne tenker. Dette kan hjelpe deg med å bygge et sterkere bånd med følgerne dine og øke engasjementet på siden din. En tommel opp og et smil kan utgjøre en stor forskjell. 🙂

Søkemotoroptimalisering av Instagram

Foto av en kake-influencer som tar bilde av seg selv til Instagram

Instagram er en veldig visuell plattform som gir deg muligheten til å vise frem bedriften din, produktene dine og tiltrekke seg følgere.

Opprett en bedriftskonto

For å få tilgang til alle funksjonene for bedrifter på Instagram, bør du opprette en bedriftskonto. Dette vil gi deg tilgang til funksjoner som Instagram Insights, som gir deg verdifull informasjon om følgerne dine og hvordan de samhandler med innholdet ditt.

Optimaliser Instagram-profilen din

For å forbedre synligheten av bedriftsprofilen din på Instagram, bør du optimalisere profilen din med relevante søkeord og informasjon om bedriften din. Dette inkluderer bedriftens navn, logo, beskrivelse og lenke til nettstedet ditt.

Hva slags innhold engasjerer på Instagram?

Instagram er en visuell plattform, og gir deg muligheten til å vise frem bedriften din på en kreativ måte.

 1. Visuelt tiltalende bilder og videoer: Del bilder og videoer som er visuelt tiltalende og relevante for bedriften din og bransjen din. Dette kan inkludere bilder av produkter eller tjenester du tilbyr, eller videoer som viser hvordan produktene eller tjenestene fungerer.
 2. Stories: Bruk Instagram Stories til å dele bilder og videoer som viser en «bak kulissene» -opplevelse av bedriften din. Dette kan inkludere bilder og videoer av arrangementer eller aktiviteter som er relatert til bedriften din.
 3. Hashtags: Bruk relevante emneknagger i innleggene dine for å gjøre det enklere for brukere å finne innholdet ditt. Dette vil hjelpe til med å øke synligheten din i søkemotorresultater.
 4. Influencersamarbeid: Samarbeid med influensere eller andre kjente personer i bransjen din for å nå ut til en større målgruppe. Dette kan bidra til å øke merkevarebevisstheten og skape tillit hos følgere.

Bruk «swipe up»-funksjonen

Hvis du har en Instagram-historie, kan du bruke «swipe up»-funksjonen for å dirigere brukere til nettstedet ditt. Dette kan bidra til å forbedre synligheten din i søkemotorresultater.

Bruk relevante emneknagger

Som på Facebook, bør du bruke relevante emneknagger i innleggene dine for å gjøre det enklere for brukere å finne innholdet ditt og øke synligheten din i søkemotorresultater.

Bruk Instagram Insights

Bruk Instagram Insights til å følge med på prestasjonen din på plattformen, inkludert følgervekst, engasjement og topprestrende innlegg. Dette kan hjelpe deg med å identifisere hva som fungerer og ikke fungerer, og justere strategien din deretter.

Samarbeid med mikro-influensere

I stedet for å samarbeide med store influensere, kan du vurdere å samarbeide med mikro-influensere som har mindre følgergrupper, men mer engasjerte publikum. Dette kan hjelpe deg med å nå en mer målrettet målgruppe og få mer verdi for pengene dine.

SEO for Snapchat, Tiktok og Twitter

Tre personer som ligger på gulvet omgitt av logoer for forskjellige sosiale medier.

Mange av de samme prinsippene som gjelder for LinkedIn, Facebook og Instagram kan selvfølgelig også overføres til mylderet av sosiale medier som finnes der ute. Sørg for å fylle ut alt du kan med relevant kvalitetsinformasjon, bli kjent med plattformen og mulighetene den tilbyr, mestre det og skap innhold som engasjerer publikummet ditt. Igjen, du behøver ikke være tilgjengelig overalt, men fokuser på de kanalene hvor målgruppen din er mest aktiv.

På Snapchat, kan du bruke relevante søkeord og hashtags i tittelen og beskrivelsen av snapene dine for å øke synligheten og oppdages av brukere som søker etter spesifikke emner. Du kan også samarbeide med influensere og merkevarer for å øke rekkevidden og synligheten din på plattformen.

På Tiktok, kan du også bruke relevante søkeord og hashtags i tittelen og beskrivelsen av videoene dine for å øke synligheten og oppdages av brukere som søker etter lignende innhold. Du kan også samarbeide med andre Tiktok-brukere for å øke synligheten og engasjementet på plattformen.

På Twitter kan du bruke relevante søkeord og hashtags i tweets og bioen din for å øke synligheten og tiltrekke deg flere følgere. Du kan også engasjere deg med følgere og potensielle kunder ved å svare på tweets og dele relevant innhold. Lenkebygging er også viktig på Twitter, og du kan øke synligheten din ved å dele lenker til relevant innhold på nettsiden din og oppfordre andre til å dele dem videre.

Okay, la oss oppsummere…

 1. Gjør søkeordanalyse for å forstå hva målgruppen din søker etter på søkemotorer.
 2. Optimaliser nettsiden din ved å forbedre strukturen, bruke relevante søkeord og bygge høykvalitets lenker.
 3. Lag kvalitetsinnhold som er relevant og nyttig for målgruppen din.
 4. Bruk meta beskrivelser for å gi søkemotorer og brukere en kort oversikt over innholdet ditt.
 5. Bruk sosiale medier for å bygge merkevarebevissthet, engasjere med kunder og øke trafikken til nettsiden din.
 6. Velg riktig sosiale medieplattformer for bedriften din og skap innhold som treffer målgruppen din.
 7. Bruk relevante hashtags og søkeord for å øke synligheten av innholdet ditt på sosiale medier.
 8. Oppfordre ansatte til å koble seg til bedriftens LinkedIn-side for å øke synlighet og engasjement.
 9. Fokuser på å gi verdi til målgruppen din og bygge tillit og troverdighet i din bransje.
 10. Overvåk og analyser kontinuerlig din SEO og sosiale medier innsats for å ta data-drevne beslutninger og forbedre resultatene.

Uansett hvilken plattform du bruker, er det viktig å huske at SEO ikke er en «one-size-fits-all»-løsning. Du må tilpasse SEO-strategien din til hver plattform og forstå hvordan brukere søker etter innhold på hver av dem for å maksimere potensialet til plattformen og oppnå dine markedsføringsmål. Finn de mest vellykkede kontoene innen din bransje på hver platform, se hva de gjør riktig og gjør det enda bedre! Jeg heier på deg. 🙂

Om forfatteren

Profilbilde av Kay Telle Hoel

Kay Telle Hoel
Kay startet i IT-bransjen som Visual Designer i 2001 og utviklet seg til Marketing Communications Manager med en helt unik erfaring innen markedsføring og design. Deretter jobbet han for nettbutikken Weightless, webbyrået Maksimer AS, og startet Digitelle AS i 2016. Han har spesialisert seg på WooCommerce nettbutikker, webdesign og digital markedsføring for små bedrifter.

Del eller skriv ut denne artikkelen:

Spørsmål? Kontakt oss