Hvor mye koster det å annonsere på Google?

Hvor mye koster det egentlig å annonsere på Google?

Dette er et spørsmål som stadig dukker opp, og det er et godt spørsmål som det ikke finnes et standard svar på. For eksempel kan en stor landsdekkende annonsør bruke flere hundre tusen per måned, mens en liten lokal bedrift, for eksempel en frisør, få god effekt av noen tusen per måned. Hvor mye penger du eller din bedrift bør bruke på annonsering i Google Ads er avhengig av en rekke variabler.

Budgivningsprosessen

Hvor i søkeresultatene akkurat din annonse blir plassert, fastsettes av Google sitt auksjonssystem. Når du skriver inn et søkeord eller søkebegrep på Google, for eksempel «nike joggesko», vil alle annonsører som har inkludert dette søkeordet automatisk bli en del av auksjonen. Hvem som vinner auksjonen er den som har høyest rangering, eller «ad rank». Vi går gjennom noen av de viktigste elementene som påvirker Google «ad rank» under.

Relevante søkeord og søkebegrep

Dersom konkurransen for akkurat dine søkeord eller søkebegrep er høy, vil dette bidra til en høyere kostnad per klikk (CPC = kost per klikk) eller per konvertering (CPA = kost per konvertering). Ved å benytte relevante søkeord og søkebegrep (i kombinasjon med gode og relevante landingssider og annonser) kan man oppnå en høyere eller bedre plassering, selv om konkurrentene legger inn høyere bud.

Gode og relevante landingssider

Google sin primære oppgave er først og fremst å finne frem til relevant informasjon som brukerne leter etter. Dersom Google velger å selge annonser utelukkende til «høystbydende», vil de derfor minste sin hovedfunksjon. Det er derfor svært viktig å lage gode landingssider som i størst mulig grad reflekterer det brukeren søker etter. Annonsene må i størst mulig grad være relevant for det søkeordet eller søkebegrepet som benyttes.

Kvalitetsscore (Quality Score)

For å kvalitetssikre søkeresultatene benyttes en rekke elementer (ofte refereres det til disse som «signaler») som til sammen utgjør en kvalitetsscore (quality score). Dette inkluderer forventet klikkfrekvens (CTR = Click Through Rate), opplevelse av landingssiden din, samt hvor relevant annonsen er for det brukeren søker etter. I tillegg finnes det en rekke andre signaler som påvirker kvalitetsscoren, deriblant i hvilken grad nettsiden er tilpasset ulike plattformer (mobil, nettbrett, TV) og hastighet på nettsiden. Disse «signalene» endres kontinuerlig. Det stiller derfor store krav til at du eller din leverandør også er oppdatert på hvilke signaler som til enhver tid er gjeldende og tellende.

Rangering (Ad Rank) = kostnad + kvalitet

Hvor høyt din annonse viser i søkeresultatene på Google bestemmes av «ad rank». Det er alltid den annonsøren som har høyest «ad rank» som vinner auksjonen. «Ad rank» avgjøres som en faktor basert på kvalitetsscore og bud. Det er derfor den annonsøren som i kombinasjon tar hensyn til alle momentene over som vil få høyest «ad rank». Her finnes det ingen «snarveier» for en topp-plassering hos Google.

Langsiktighet

Det er viktig å tenke på den digitale markedsføringen i et lengre perspektiv. Dersom man åpner en ny fysisk butikk vil det ofte ta tid før man bygger opp en kundebase og en merkevare. Det samme gjelder den digitale markedsføring. Det tar tid både for Google og for potensielle kunder å finne ut hvorfor nettopp din bedrift er mest relevant for akkurat det de søker etter. Den beste garantien for gode resultater er målrettet jobbing med annonser, kampanjer, søkemotoroptimalisering og innhold. Vi jobber med alt fra små lokale bedrifter til internasjonale merkevarer, og de har alle en ting felles. Vi leverer alltid gode resultater over tid.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Del eller skriv ut denne artikkelen:

Spørsmål? Kontakt oss