Venturis logo inverted

10 Tips til en effektiv digital markedsføring

Det meste vi gjør i dag foregår online. Vi leser nyheter, sjekker været, søker når vi lurer på noe, og nå pga. pandemien er vi på nett mer enn før.

Derfor er det viktigere enn noen gang å bli «sett på nett» slik at dine produkter og/eller tjenester når ut til potensielle kunder. Digital markedsføring hjelper din bedrift med å bli sett.

Her får du 10 tips for en effektiv digital markedsføring.

1. SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO, kort for Search Engine Optimization) betyr i korte trekk å rangere høyt på naturlige søk i søkemotorer som Google, Bing, Yahoo m.m.

SEO er ikke spesielt kostbart, og heller ikke så komplisert som det høres ut. Dog er det arbeid som er langsiktig, og krever kontinuerlig oppfølging, justering og rapportering.

I dag starter hele 90% av alle kjøp med et søk på Google. Og for at din bedrift skal bli synlig i Google, og da aller helst høyt oppe av søkeresultater, må nettsiden optimaliseres.

2. SEM

Søkemotormarkedsføring (SEM, kort for Search Engine Marketing) betyr betalt annonsering i søkemotoren. I dag er SEM mest kjent som Google Ads, ettersom Google er den største søkemotoren.

En studie viser at de fleste klikk på Google er de 5 øverste lenkene, hvorav de øverste 3 lenkene er bestående av annonser. Det er derfor viktig å prioritere Google Ads, både for å få din bedrift til å bli mest tilgjengelig for kunden, men også fordi godt synlig annonser styrker merkevaren din.

Det å kombinere SEO og SEM gir best effekt, da disse strategiene styrker hverandre og vil gi best resultater. Det er viktig å vite hva en kunde er verdt, samt godt innhold som Google finner relevant, troverdig og av høy kvalitet. 

3. Innhold

Innhold går hånd i hånd med SEO. Nettsiden din må ha innhold som Google kan hente ut informasjon fra, slik at den viser nettsiden din i tråd med hvilke søkeord kunden har søkt etter.

Det er sånn kunden får det resultatet som er mest relevant til søket. For å produsere mest mulig relevant innhold, bør man starte med å fokusere på de mest relevante og aktuelle søkeordene for de produktene og/eller tjenestene som tilbys.

4. Google Analytics

Google Analytics (GA) er en gratis tjeneste, som gir statistikken du trenger for å få mest mulig ut av nettsiden din. Ved å kunne følge med på statistikken for din nettside får du muligheten til å legge opp strategier som passer godt til det du ønsker å forbedre eller oppnå.

Ved hjelp av GA får du sett målgruppen du når ut til. Dette hjelper deg til å tilpasse markedsføringen mer spesifikt til de som har størst potensiale til å gjøre en handling (konvertere). Det kan være i form av å kjøpe et produkt, melde seg på nyhetsbrev, kontakte m.m.

Du kan også analysere hva brukere trykker på, og hva som får kunder til å trykke seg vekk fra nettsiden, slik at du kan rette opp i det, samt vite mer om hva som fører til en konvertering.

Et bilde som inneholder person, bord, innendørs, personer Automatisk generert beskrivelse

5. Mobilvennlighet

Flere og flere benytter mobilen til å surfe på nettet, hoveddelen av all trafikk på nett kommer faktisk fra mobile enheter. Derfor kan ikke bedrifter lenger regne med at potensielle kunder benytter seg av en datamaskin når de besøker nettsiden deres.

Nettsiden skal være like enkel å navigere og finne informasjon fra mobilen som den er fra en datamaskin. Derfor må siden både designes og optimaliseres for flere skjermstørrelser og adferdsmønstre.

6. Inbound marketing

Inbound marketing er det omvendte av store reklamekampanjer, f.eks. på TV. TV-reklamene treffer bredt og krever store investeringer. Inbound marketing, derimot, handler om å skape et så godt og relevant innhold at kundene selv oppsøker din nettside, får interesse for ditt budskap, dine tjenester og produkter, og ønsker å kjøpe av deg.

Hvordan få til dette? Svaret er enkelt: Få rede på hvem din idealkunde er (definer personas), hvor du finner de og hva de er opptatt av. Basert på dette tilbyr du dem personalisert og relevant innhold som er tilpasset hele kjøpsprosessen. 

7. Gi kunden verdi

Det å lage godt innhold er en kunst i seg selv, spesielt nå som vi vet hvor viktig SEO er. Så hvordan skal du gå frem? Nøkkelen er som nevnt tidligere å kjenne kunden. Selv om det kanskje høres utrolig flott ut med fancy sjargong og komplisert fagspråk, og du synes det du høres nyttig ut, så prøv å lese det fra kundens perspektiv. For det er nyttigheten for kunden som betyr noe.

Lag artikler og innhold som gir kunden svar på sine spørsmål, hvor du fremhever nøkkelord og overskrifter slik at kunden lett kan finne informasjonen. Det er enkelt og bra for kunden, og samtidig optimalisert for Google.

Et bilde som inneholder tekst, bærbar PC, person, innendørs Automatisk generert beskrivelse

8. Remarketing

Du har kanskje sett på en bukse på en nettside, og etterpå fått reklame for dette nettstedet over alt på nettet etterpå? Du er i så fall ikke alene, det skjer de fleste av oss, og det er på grunn av «remarketing». Konseptet går ut på at du når ut til kunder som allerede har vist interesse for det du selger.

Remarketing sørger for at den potensielle kjøperen husker deg og din merkevare. Samtidig oppmuntrer det til at kjøpet blir gjennomført ved å stimulere beslutningsprosessen hos kunden.

9. Målrettet markedsføring

Som nevnt er GA en fantastisk måte å se målgruppen du når ut til. Det å bruke masse penger på å markedsføre til personer som uansett ikke er interessert i det produktet eller den tjenesten, er veldig lite lønnsomt.

Benytt deg av dagens verktøy, som GA, og se hvilken alder og interesser de som handler hos deg har, og spiss markedsføringen mot dette. Det vil føre til bedre bruk av ressursene dine.

10. Sosiale medier (SOME)

Aldri før har sosiale medier blitt benyttet like mye som det blir gjort i dag. Og sosiale medier er mye mer enn bare Facebook, LinkedIn og Twitter. Instagram, YouTube, TikTok og Snapchat er eksempler på stadig voksende sosiale plattformer.

Sosiale medier er viktigere enn de fleste tror, og en relativt enkel kanal å nå ut til potensielle kunder og brukere. Markedsføringen er ikke begrenset til bare annonsering, men ved å dele innhold og la det spre seg organisk.

SOME er i dag så stort at Instagram bikket over 1 milliard månedlige brukere i januar 2019. Som tallet tilsier er det mange som potensielt kan se dine tjenester, produkter og annet som du ønsker å dele. Og det ikke alle vet er at om du annonserer på Facebook, kan du knytte det opp mot Instagram, og automatisk annonsere på Instagram samtidig som Facebook.

Ved å opprette en profil kommer du nærmere kundene dine, og du kan skape en interesse ved å poste bilder av produktene/tjenestene du tilbyr jevnlig. På denne måten blir du ikke glemt av følgerne dine. Du skaper også en positivitet rundt merkevaren din.

Nå har du fått 10 tips for effektiv digital markedsføring. Lurer du på noe mer? Ta en titt på en av de andre innleggene våre, eller ta kontakt med teamet i Venturis – Sammen skaper vi fremtiden i dag.

Del eller skriv ut denne artikkelen:

Spørsmål? Kontakt oss